REISVERSLAG (TOT NU TOE)

Goedemorgen allemaal,

Ik vertel je graag waarom deze cursus niet zomaar uit de lucht komt vallen.

Een aantal jaren geleden kwam ik een periode thuis te zitten omdat ik heel veel had gegeven en erachter kwam dat waar ik het allemaal aan gaf niet altijd nuttig was. Ik mocht gaan nadenken over de invulling van mijn tijd en het bewaken van mijn hart. Daarnaast kreeg ik de kans om te leren, kostbaar om te gaan met de tijd die je doorbrengt met je gezin. Ik leerde afstemmen op de jongens en ook om te leren afstemmen op wat mijn behoeften nu eigenlijk zijn. Geen gemakkelijke klus overigens! Tijdens één van de vele momenten van je ziel verzorgen maakte ik een schilderij met daarop geschreven ‘Geliefd’. Ik weet mij geliefd en geloof erin dat God de bron is om mij altijd geliefd te weten… Een zaadje werd geplant in mijn hart voor o.a. deze cursus.

Tijdens de opleiding tot kindercoach leerde ik kennismaken met het totale mensbeeld, wat weer iets aanwakkerde in mijn hart voor deze cursus. Binnen ons gezin kon ik naar hartenlust bezig met het verzorgen van ons lichaam. Ik ontdekte wat voeding, muziek, bewegen, rust en aandacht kon betekenen voor ons. Ik integreerde het in ons gezinsleven en werd steeds emotioneler volwassen. Zaadje zoveel voor de cursus ‘Opvoeden vanuit visie’ werd geplant!

Tijdens de laatste zomervakantie las ik het boek ‘het hart van opvoeden’ en werd mijn verlangen bevestigd wat resulteert in de cursus waarvoor jij je kunt opgeven.

https://www.ticketkantoor.nl/shop/kopjetheemetkoek

Mijn doel met deze cursus is dat wat ik de afgelopen 15 jaar mocht ontvangen en leren (Onder meer van de sprekers/muziekmensen die meewerken aan de cursus ‘Opvoeden vanuit visie’) ik jou ook graag gun! Het kan je helpen om overeind te blijven en nieuwe stappen te zetten.

Dit gedicht van Sjoerd Stellingwerf (schaapsherder) en verbonden aan het werk van https://www.mirjamvandervegt.nl/ wens ik je toe:

Zijn
Wees er
Besta maar
Ga maar
En ben

Ik noem de mensen die mij inspireren en op weg helpen voor het beeld even mijn vrienden want het lied ‘Vrienden’ van Marco Borsato vat mijn kijk op verbinden, vriendschap, elkaar bemoedigen mooi samen. Ik kreeg ‘m van mijn vriendin 😉

Ik wens je een fijne dag toe en hoop je te ontmoeten tijdens de cursus ‘Opvoeden vanuit visie’.

Hartelijke groet van Esther