GROW UP!!

‘Je kunt je kind het beste helpen door zelf volwassen te zijn.’
www.druppelvandedag.nl

Geschreven vanuit het hart en ervaring..

Er is een verschil met de wettelijke volwassen leeftijd behalen en het ook daadwerkelijk zijn. Een voor mij (toen geldende) uitspraak; “Ze is net droog achter de oren” klinkt nog na in mijn oren.

Jip Wijngaarden (kunstenares en toneelspeelster) zei tijdens een interview het volgende over volwassen worden: “Ik wilde niet volwassen worden, vrouw worden, al dat gezeur en gedonder, ik wil daar niet bijhoren”. Ze zei dit n.a.v. het feit dat ze kwaad was op alles en iedereen, op God maar bovenal op zichzelf, zo blijkt later uit het interview, want eigenlijk wilde ze zichzelf niet ontmoeten zegt ze.

Geldt dit eigenlijk niet voor ons allemaal? Wellicht in minder heftige mate maar toch? Willen we echt volwassen worden? Verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen leven, gedrag en handelen? Willen we struikelen en weer opstaan zonder angst te hebben voor gezichtsverlies? Jij bent uniek maar durf jij dat ook te zijn of vergelijk jij jezelf vaak met anderen?

Kortom! Wil jij jezelf aanvaarden?

Op eigen benen..

Opvoeden is je kind leren om op eigen benen te gaan staan.. maar sta jij al op eigen benen? Kun jij jezelf redden of zijn jouw eigen opvoeders leidend in het nemen van beslissingen? Wie ben je zonder hen?

Ik moest dit stuk echt leren.. Het gaan aanvaarden dat ik ook een (volwassen) leven kan leiden zonder mijn ouders. Ik heb hier op een gegeven moment echt een beslissing in genomen, voor mezelf en in gedachten. Mijn ouders.. Ze zijn me lief en heb veel aan ze te danken maar ik ben blij dat ze mij zodanig hebben opgevoed dat ik op een gegeven moment kon beslissen om een groei in volwassenheid te willen maken.

En jij? Lukt het jou om te groeien in (emotionele) volwassenheid?

Zie jij door de bomen het bos van volwassenheid niet meer? Ik wandel graag met je mee. Allereerst nodig ik je uit om mee te doen aan de cursus ‘Opvoeden vanuit visie’ (online versie is te boeken, over de offline versie valt nog te praten 😉) of ik ontmoet je graag tijdens een coachingsgesprek. Kijk hier voor meer informatie:

http://kopjetheemetkoek.nl/sample-page/

Kom! Laten we volwassen worden, da’s niet alleen goed voor jezelf maar je helpt daarmee ook nog eens je kind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.