Spring naar inhoud

Timemanagement? Daar heb ik het veel te druk voor..

Geschreven vanuit ervaring en verlangen (deel 2)..

Naar aanleiding van het artikel over stress bij peuters wil ik jullie een aantal tips meegeven. Ze hebben mij enorm geholpen en zoveel meer rust gegeven, ook voor mijn gezin.

Even voor de goede orde.. dit werkt voor ons goed maar dat hoeft niet voor jou zo te zijn. Doe wat past en durf tegen de stroom van maatschappelijke druk en verwachtingen in te zwemmen.

Komt ie..

'HOE MEER DRUKTE ER GECREEERD WORDT HOE MEER RUST IK INBOUW'..

De decembermaand voorziet ons van allerlei feestelijkheden maar... is alles meemaken noodzakelijk en goed voor ons of nemen we genoegen met alleen een keertje je schoen zetten, als gezin het Sinterklaasfeest vieren of te verstillen tijdens Kerst.

'NEEM HET HEFT IN EIGEN HANDEN' 💪 of 'WIE HEEFT DE REGIE OVER JOUW AGENDA'..

Elk gezinslid heeft hier zo zijn wekelijkse activiteiten en verplichtingen. Zorgtaken, werken, school, stage, toetsweek, kerk enz. 1 x per week vullen we de agenda in en brengen we in beeld wie wat allemaal gaat doen (of niet). Ik zorg voor het overzicht, overleg welke activiteiten de belangrijkste zijn en bouw rustmomenten in. Daarnaast is één van ons (paps of mams) zoveel mogelijk thuis. (kopje thee met koek 😉 ) Beschikbaar zijn is the magic word.

'VOOR ALLES IS EEN TIJD'

Echt!! In het begin van mijn opvoedingscarrière moest alles zo blijven als daarvoor.. Met drie kids naar de winkelstraat want ik moest toch echt wel even winkelen. NIET (TE) DOEN! Flink veel blijven werken want dat was zo fijn (was ook echt zo alleen draaide thuis alles niet meer zo fijn). Met 4 jaar de oudste op zwemles want dan kwam ie van zijn zwemvrees af.. NOT! Ik koos ervoor om mijn rol als opvoeder serieuzer te nemen en te bedenken dat er voor alles een tijd is, ook voor de kinderen. Je kind hoeft niet met 4 jaar al een diploma of op sport. Je kind vindt winkelen heel vaak stom want het is moe, wil spelen of heeft honger. Veel buitenshuis werken kan binnenshuis veel onrust veroorzaken. Durf eens te onderzoeken of je met minder toe kan.

Onlangs vertelde een ouder het nog tegen mij. Die koos ervoor om echt veel minder te werken zodat ze meer bij haar kinderen kan zijn. Ze stemde af op wat haar kinderen nodig hadden. Dat hield dus in dat ze ervoor koos om met minder financiële middelen toe te kunnen. Om te aanvaarden dat dit dus ook heel goed kan. Dat vind ik dus echt dapper!

Ik ervaar vooral dat de relatie en de verbinding met je kind zo mooi is en zoveel voldoening geeft dat ik er zoveel mogelijk van wil meemaken. Voor ik 't weet zijn ze groot en uit huis.

Tot slot! Een nadenkertje..

Wie of wat jouw agenda bepaalt wordt meestal bepaalt door jouw eigen prioriteiten, gedachten of overtuigingen. Kies je voor eenvoudig leven, genoeg is genoeg of iets van dien aard dan is dit ook zichtbaar in je agenda. Kies je voor maatschappelijke goedkeuring, waardering of materialisme dan zal dit ook zichtbaar worden in je agenda. Wat kies jij?

De cursus 'Opvoeden vanuit visie' kan jou helpen om meer te gaan luisteren en kijken naar je #hart, #relaties, #gedachten #emoties en #lichaam. Doe je mee?

https://www.ticketkantoor.nl/shop/kopjetheemetkoek

Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.