Spring naar inhoud

POPtalk

Een werkvorm die ik graag inzet is POPtalk.

POPtalk dient als visuele ondersteuning tijdens een gesprek met een kind/jongere (maar ook bij volwassenen). Een kind/jongere heeft nog vaak moeite met het geven van woorden aan wat hem/haar is overkomen. Je verhaal in beeld brengen is dan een hele prettige manier van vertellen. Je kijkt letterlijk met een afstand naar je eigen verhaal.

POPtalk kent drie fases van gespreksvoering. Op www.poptalk.nl tref je uitgebreide informatie aan over het ontstaan van POPtalk maar ook over de diversiteit aan mogelijkheden. Een coachingstraject i.c.m POPtalk beperkt zich meestal tot 5 sessies, waarbij ik de aanwezigheid van ouder(s)/verzorgers zeer op prijs stel.

  1. Tijdens een eerste gesprek zal ik mij beperken tot het bespreken van de feiten zoals een schooldag, logeerpartijtjes, gezinssituatie, een wedstrijd of een verjaardag. Zulke gesprekken zijn nodig aan het begin van een coachingstraject. Het kind/jongere kan op een ongedwongen manier 'vertellen'. Zonder oordeel luister ik (en kijken we samen) naar het verhaal en probeer te signaleren waar ik het volgende gesprek op kan inhaken.
  2. Bij het volgende gesprek gaan we een stapje verder. Het voelen en het denken (de eigen psychologie) komen dan aan bod. Hierbij kun je denken aan het bespreken van verdriet, blijdschap, boosheid of een bepaalde frustratie bij gebeurtenissen in het leven van het kind/jongere. Het visualiseren en bespreken van kwaliteiten en/of doelen kunnen een waardevolle bijdrage leveren bij het bespreken en realiseren van: grenzen stellen, pesten, een stevig zelfbeeld, ongewenst naar gewenst gedrag, rouw/verlies.
  3. Ten slotte zal ik in een volgend gesprek interacties bespreken. Hoe ga je nu om met een conflict, hoe bepaal je nu een grens. Wat is nu de oorzaak en het gevolg van jouw gedrag of handelingen. Wat heb jij nodig om je zelfbeeld te verstevigen zodat het pesten stopt!

 

POPtalk werkt met playmobiel en ander materiaal zoals kleurenkaartjes, symbolische figuren/dieren/voorwerpen, picto's, emotiekaarten/meter, dieren of sfeerkaarten.

POPtalk kan zowel individueel als in groepsverband worden ingezet.

Middels het contactformulier kan er een advies op maat of uitgebreidere informatie worden aangevraagd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.